Φωτιστικά με Ενσωματωμένο Φωτισμό LED | Αλήθειες & Ψέματα


"Τι συμβαίνει όταν τα LED φωτιστικά πάψουν να λειτουργούν; Τα πετάμε; "Είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνετε στο Κατάστημα μας.

 

Είναι απόλυτα δικαιολογημένο, το καταναλωτικό κοινό να μην είναι εξοικειωμένο με τη νέα τεχνολογία φωτισμού LED και να αναζητά συχνά τα κλασσικά φωτιστικά με λαμπτήρες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να τις αλλάζει όταν αυτές "καούν".




Πριν αναφερθούμε στους λόγους και την εγκυρότητα αυτού του φόβου, θα αναλύσουμε τη λειτουργεία των φωτιστικών LED, είτε αυτά είναι Pannel, Φωτιστικό, LED Ταινία ή ακόμα και Λαμπτήρας ή Προβολέας LED.

Σε όλες τι περιπτώσεις, υπάρχουν 2 παράγοντες. Η πηγή φωτισμού (Chip) και το τροφοδοτικό (Driver). Είναι αποδεδειγμένο οτι ΑΝ προκύψει πρόβλημα σε οποιοδήποτε φωτιστικό σύστημα τεχνολογίας LED, αυτό θα οφείλεται στο τροφοδοτικό του συστήματος, το οποίο πλέον είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Το κατάστημα σας προμηθεύει το τροφοδοτικό και ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης το αντικαθιστά και το σύστημα είναι πάλι καινούριο.


Σημαντικό ρόλο στο χρόνο ζωής ενός φωτιστικού συστήματος LED, διαδραματίζει το τροφοδοτικό του (Driver). Είναι πολύ σημαντικό τα προϊόντα που προμηθεύεστε να διαθέτουν επώνυμα τροφοδοτικά. (Osram, Eaglerise, Tridonic, Lifoud κ.α)

 



Θα προχωρήσουμε παρακάτω το Blog, με Ερωτήσεις & Απαντήσεις (Q&A) όπως μας τις μεταφέρεται εσείς δια ζώσης, τηλεφωνικά ή με mail.


"Τι συμβαίνει όταν καεί ένα φωτιστικό LED; Το πετάμε;"

Όχι! Όχι!! Όχι!! Τα περισσότερα Φωτιστικά LED συνοδεύονται με 2 έως και 5 χρόνια εγγύηση. 




"Ναι αλλά μετά το πέρας της εγγύησης; Το πετάμε;"

Δεν πετάμε ΤΙ ΠΟ ΤΑ! Μετά το πέρας της εγγύησης οποιοδήποτε φωτιστικό μπορεί να επισκευαστεί με ένα μικρό κόστος της τάξης των 10-15 ευρώ.

Σημαντικό είναι να επιλέγεται προϊόντα από Καταστήματα που γνωρίζεται τη φερεγγυότητα τους αλλά και κατασκευαστές εγνωσμένης αξίας.

Γιατί όπως λέει και το ρητό: "Quality is remembered long after the Price is forgotten"


Giotto | Fabbrica Lampadari La Luce


"Γιατί να επιλέξω ένα Φωτιστικό LED και όχι ένα συνηθισμένο Φωτιστικό με λαμπτήρες;"

Για την επιλογή ενός φωτιστικού, πρέπει να σταθμίσουμε πολλούς παράγοντες. Όπως τις ανάγκες για φωτισμό, το Design του χώρου και άλλα. 

Εμείς στο Ηλεκτροφάσμα | e-fwtistika.gr δεν ξεγράφουμε τα φωτιστικά με λαμπτήρες, απεναντίας διατηρούμε πολλά δείγματα τέτοιου είδους.



"Ποια τα πλεονεκτήματα των Φωτιστικών LED;"

- Design | Τα φωτιστικά με ενσωματομένο φωτισμό LED διακρίνονται για τον Minimal και μοντέρνο σχεδιασμό τους.

- Φωτισμός | Η αναλογία Lumen / Watt των φωτιστικών LED είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτές των Λαμπτήρων LED.

- Extras | Τα φωτιστικά LED συνιδεύονται απο πολλές extra λειτουργείες όπως Three Step Dimming, Change Colour Temperature, Τηλεχειρισμό και άλλα.