Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα ο χώρος του σπιτιού που θα χαρείς περισσότερο είναι το μπαλκόνι σου. Για αυτό θα πρέπει να φροντίσεις τη διακόσμησή του ώστε να αποτελεί συνέχεια του σπιτιού σου. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο.

 

Η περιμετρική κάλυψη της βεράντας σου αποτελεί μια έξυπνη ενέργεια για να αλλάξει η όψη της. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορα υλικά όπως μπαμπού για πιο φυσικό αποτέλεσμα ή πλαστικό σε διάφορα χρώματα. Σε ρολά επίσης θα βρεις και την επιλογή της πλαστικής φυλλωσιάς που δίνει την εντύπωση της ύπαρξης φυτών στο μπαλκόνι. Η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη καθώς διατίθενται και τα κατάλληλα υλικά στήριξης.

 

Έχεις σκεφτεί να καλύψεις το δάπεδο του μπαλκονιού σου; Με τι; Με ξύλο φυσικά για ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα. Υπάρχουν τετράγωνα ξύλινα πλακίδια που κουμπώνουν μεταξύ τους και μπορείς να καλύψεις όλο σου το δάπεδο. Επειδή είναι σε συγκεκριμένες διαστάσεις, αν κάποιο σημείο είναι μικρότερο, μπορείς είτε να τα κόψεις με ειδικό εργαλείο για να τα τοποθετήσεις είτε να το γεμίσεις με βότσαλα. 

 

Τοποθέτησες δάπεδο και περιμετρική κάλυψη στο μπαλκόνι σου, τι έμεινε να κάνεις; Μα να το διακοσμήσεις! Σκέψου τι ύφος θέλεις να έχει και επίλεξε τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά. Αν έχεις μικρό χώρο μην επιλέξεις ογκώδη έπιπλα καθώς θα το κάνουν να φαίνεται μικρότερο από ότι είναι. Μην παραμελήσεις τα φανάρια που μπορείς να τοποθετήσεις κεριά. Επένδυσε σε διάφορα μεγέθη και τοποθέτησέ τα σε όλο το μπαλκόνι για πιο ρομαντικό αποτέλεσμα.

 

Αν είσαι λάτρης των φυτών μη διστάσεις να τα εντάξεις στο μπαλκόνι σου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία που σίγουρα θα καλύψει τις απαιτήσεις σου. Βρες τις κατάλληλες γλάστρες και σίγουρα θα μετατρέψεις στο μπαλκόνι σου σε μια πράσινη όαση. 


Φυσικά μην αμελήσεις το φωτισμό του εξωτερικού χώρου. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις πηγές φωτισμού τόσο απο το ταβάνι όσο και απο το έδαφος, αυτό θα σου δόσει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα απο πολλά σενάρια φωτισμού ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες σου ανα πάσα στιγμή.Τα ηλιακά Φωτιστικά θα σου δώσουν επίσης μια έξτρα λύση εκεί που δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής ρεύματος αλλα και διακόσμηση με τα διάφορα σχέδια και εφέ.

 

Ό,τι και αν επιλέξεις, δημιούργησε το σκηνικό που σου αρέσει και σε χαλαρώνει για να απολαύσεις το μπαλκόνι σου τους καλοκαιρινούς μήνες!