Η κλασσική επιλογή χρώματος για να βάψεις το ταβάνι σου είναι αδιαμφισβήτητα το λευκό. Έχει την ιδιότητα να το μεγαλώνει και κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός. Μήπως ήρθε η ώρα να σπάσεις αυτήν την παράδοση;

Τι λες, μήπως ήρθε η στιγμή να σπάσεις την παράδοση και να βάλεις χρώμα και στο ταβάνι σου;

Ένα διακριτικό χρώμα στο ταβάνι μπορεί να αυξήσει το οπτικό ενδιαφέρον στο δωμάτιο, προσθέτοντας βάθος. Αν οι τοίχοι σου είναι βαμμένοι σε κάποιο ανοιχτό χρώμα μπορείς να βάψεις και το ταβάνι σου για να δώσεις την αίσθηση της συνέχειας στο χώρο σου. Το ανοιχτόχρωμο ταβάνι δεν θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο, ίσα ίσα θα του δώσει ένα ενδιαφέρον. 

 

Αν θέλεις να επιλέξεις μια πιο έντονη απόχρωση για το ταβάνι σου να έχεις κατά νου ότι θα κάνει το ταβάνι σου να φαίνεται πιο χαμηλό, οπότε σε καμία περίπτωση μην το επιλέξεις αν έχει χαμηλοτάβανο χώρο. Επίσης για να μην νιώσεις να σε «πνίγει» ο χώρος προτίμησε ανοιχτόχρωμους τοίχους. Το φωτιστικό που θα επιλέξεις μπορεί να είναι η λευκό για να φωτίσει τον χώρο ή στην ίδια απόχρωση με το ταβάνι ώστε να «χαθεί» και να υπάρχει ομοιομορφία. 

 

Αν ανήκεις στους ιδιαιτέρως τολμηρούς μπορείς να βάψεις το ταβάνι σου μαύρο. Όχι όμως σε όλο το σπίτι, αλλά ένα δωμάτιο και ιδανικά την τραπεζαρία. Η αρχική εντύπωση μπορεί να είναι ότι έχει κλείσει ο χώρος και έχει σκοτεινιάσει, με τη σωστή διακόσμηση όμως η αίσθηση αυτή μπορεί να ανατραπεί. Επίλεξε ανοιχτόχρωμη διακόσμηση για να φωτίσει ο χώρος. Το λευκό αποτελεί ιδανική επιλογή. Τοποθέτησε μεγάλους  διακριτικούς καθρέπτες και μίνιμαλ διακοσμητικά. Τέλος, επίλεξε παραπάνω από μία πηγή φωτισμού. Τοποθέτησε ένα κεντρικό φωτιστικό σε λευκή ή ανοιχτόχρωμη απόχρωση αλλά επένδυσε και σε κάποιο επιτραπέζιο φωτιστικό ή εδάφους. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να σε εντυπωσιάσει.

 

Τι λες, μήπως ήρθε η στιγμή να σπάσεις την παράδοση και να βάλεις χρώμα και στο ταβάνι σου;